+358(0)443070050 ride@arcticsupweek.fi

SUP WHITE WATER

ARCTIC SUP WEEK

Arctic SUP Week on tapahtuma joka haluaa esitellä SUP alalajeja ja varusteita. Opimme kuinka varustaudutaan, toimitaan turvallisesti ja huomioidaan ympäristöä.

SUP White Water – koskisuppailu, voi olla  villiä ja jännittävää! SUP White Water on erityinen SUP alalaji, joka vaatii suppaajalta erityisiä taitoja ja osaamista. Tarkasti valitut saavat tehdä näytöslaskun Käylänkoskessa.

Kysynnän mukaan voimme lähteä tutkimaan Kitkajoen koskia. Reitillä on monta koskea ja nivaa. Ne ovat helposti ohitettavissa rannalta kalastajien polkuja pitkin. Siksi, tämä on myös rohkealle ja kokeneelle suppaajalle sopiva ohjelma.

SUP White Water – koskisuppailijan, varusteet eroavat jokseenkin järvisuppailijan varusteista. Koskisuppailijan varusteisiin kuuluu koskeen sopivat kelluntaliivit ”quick-release” vyölä, monesti kuivapuku ja myös  kypärä. Koski SUP lautoja on myös valmistettu ja ne ovat yleensä vähän kantavampia ja leveämpiä sekä evien muoto/sijainti eroaa hieman. Koskisuppari saattaa myös löytää ja tykästyä  lautamalliin, joka ei ole välttämättä suunniteltu koskeen. Oma maku – paras maku? Koskisuppailussa kiinnitetään leash, eli karkuremmi, kelluntaliivien ”quick-release” vyöhön tai sitten on toinen koulukunta, jotka ovat sitä mieltä että karkuremmiä ei käytetä ollenkaan koskessa. Monta on koulukuntaa ja illalla baarissa varmaan keksustellaan kuka on oikeassa ja miten sen kuuluu mennä oikeasti?

Mikäli, haluat osallistua koskisuppailuun, laita viestiä sähköpostiin ride@arcticsupweek.fi, ja kerro oma SUP taustasi ja miksi sinua kiinnostaa tämä aavaus SUP seikkailu! Käylänkosken voi ohittaa heti alkuun ja loput kosketkin, mutta virta on toisinaan kova ja tilanteet nopeita. Suppailun perustaidot (laudan hallinta, käännökset etc.) täytyy hallita osallistuakseen.