+358(0)443070050 ride@arcticsupweek.fi
Arctic SUP Week - Ruka SUP Weekend

SUP WHITE WATER

10.7.2021 LAUANTAI – ARCTIC SUP WEEK

Arctic SUP Week on tapahtuma joka haluaa esitellä SUP alalajeja ja varusteita. Opimme kuinka varustaudutaan, toimitaan turvallisesti ja huomioidaan ympäristöä.

Arctic SUP Week avaustapahtuma lauantaina 10.7.2021 on villi ja jännittävä! SUP White Water on erityinen SUP alalaji, joka vaatii suppaajalta erityisiä taitoja ja osaamista. Tarkasti valitut saavat tehdä näytöslaskun Käylänkoskessa. Tämän jälkeen lähdemme laskemaan Kitkanjokea. Reitillä on monta koskea ja nivaa. Ne ovat helposti ohitettavissa rannalta kalastajien polkuja pitkin. Siksi, tämä on myös rohkealle ja kokeneelle suppaajalle sopiva ohjelma.

SUP White Water, eli Koski SUP, varusteet eroavat jokseenkin tasaisen veden suppailusta. Koski SUP varusteisiin kuuluu monesti koskiliivit ”quick-release” vyölä, monesti kuivapuku ja kypärä. Koski SUP lautoja on myös valmistettu ja ne ovat yleensä vähän lyhyempi ja leveämpiä. Koskisuppari löytää ja tykästyy omaan lautamalliin, joka ei ole välttämättä suunniteltu koskeen. Oma maku – paras maku? Koskisuppailussa kiinnitetään leash, eli karkuremmi, kelluntaliivien ”quick-release” vyöhön ja sitten on ne jotka ovat sitä mieltä että karkuremmiä ei käytetä ollenkaan koskessa. Monta on koulukuntaa ja illalla Ravintola Rukatontussa varmaan keksustellaan kuka on oikeassa ja miten se menee oikeasti?

Mikäli, haluat osallistua avaustapahtumaan, laita viestiä sähköpostiin ride@arcticsupweek.fi, ja kerro oma SUP taustasi ja miksi sinua kiinnostaa tämä aavaus SUP seikkailu! Käylänkosken voi oihittaa heti alkuun ja loput kosketkin, mutta virta voi olla toisinaan kova ja suppailun perustaidot täytyy hallita osallistuakseen.