+358(0)443070050 ride@arcticsupweek.fi

OULANKA SUP MARATON

22.7.2022 PERJANTAI – ARCTIC SUP WEEK

Toivotamme kaikki uudet ja vanhat SUP harrastajat mukaan tähän mukavaan ja rentoon Oulanka SUP 2022 tapahtumaan. Nähdään heinäkuussa!

HINTA:  €/henkilö

Hinta sisältää kisajärjestelyt, SUP Camp palvelut maalialueella sekä kuljetukset Rukalta lähtöön ja maalista Rukalle.

INFO

Oulanka SUP Maraton 25 km toteutuu  tänä vuonna 2022!  Oulangan kansallispuiston erämaajoki, jota kutsutaan myös ystävyyden joeksi, kuljettaa osallistujat melkein Venäjän rajalle asti. Suppailun lomassa ehtii varmasti myös ylistämään Kuusamon puhdasta ja villiä luontoa. Oulanka SUP Maraton tavoitteena on taas  viettää teidän kanssa hetki, upeissa Oulankajoen maisemissa. Maratoniin voi osallistua kuka vain, 16 vuotta täyttänyt, tosissaan tai rennosti nauttien. Oulankajoki on leveä ja tasaisesti virtaava joki mutta suosittelemme että osallistujilla on aikaisempaa SUP kokemusta että ehtii takarajaan mennessä maaliin. Matka on suhteellinen, kohtuullinen tai pitkä, ja siksi tarvitset myös hyvän peruskunnon ja uimataito vesillä on itsestäänselvyys. Lähtö tapahtuu Kiutakönkään alapuolelta Mataraniemestä ja maali on Jäkäläniemen hiekkarannalla. Oulanka SUP Maraton osallistujia huoltaa maalissa SUP Camp! Tarjolla hyvää seuraa, sapuskaa ja sauna. Palaudumme ja rentoudumme hyvässä seurassa hiekkabiitsillä, erämaan keskellä,  nauttien. Rajavyöhykkeelle eksyneet joutuvat maksamaan sakon ja se ei sisälly osallistumismaksuun. Toivottavasti sinne eksyneet saavat palata leiriin takaisin…

Oulanka SUP Maraton osallistujille järjestetään kuljetus Rukalle päivän päätteeksi. Ilmoita mikäli haluat jäädä Jäkäläniemeen telttailemaan ja nauttimaan seuraavan päivän Swim Run tapahtumasta.

REITTI

Reitti on turvallinen. Muutamaa kevyempää nivaa lukuunottamatta virtaus on tasaista ja leppoisaa. Mutkitteleva reitti tekee myös akanvirtoja ja ne tunnistaa isommista pyörteistä jotka kulkevat vastavirtaan. Perussääntö virtaavassa vedessä on aina että melo kovempaa kuin virtaus niin pysyt pystyssä.

Oulanka SUP Maraton reitin voi tulostaa retkikartta.fi-sivustolta.

Oulankajoki on iso vesiväylä joka kuljettaa vettä Sallan soilta Oulankajoen alkulähteiltä Venäjän puolelle Paanajärven kansallispuistoon. Toivottavati voisimme tulevaisuudessa järjestää Ultra SUP Maratonin kahden valtion yhdistävälle Oulankajoelle!

REITTISEPOSTUS:
Lähtö Kiutakönkään putouksen alapuolelta. Akanvirtoja aika paljon ja virtaus kohtuu kova. Tarkkaa melontaa päävirtaan niin pääset lennokkaaseen lähtöön, laudalla seisten tai polvillaan.

Kun olet päävirrassa kiinni, olet voittaja, jos osaat lukea jokea oikein ja pysyt päävirrassa koko matkan. Kohta ensimmäisen mutkan jälkeen tulee ehkä reitin jännittävin niva. Laskeudu polville jos jännittää, mutta tämä on ihan helposti seisten melottavissa oikealta.

Oulankajoki on iso vesiväylä ja joskus voi olla vaikeaa nähdä missä päävirta kulkee. Mikäli haluat säästää voimia, lue jokea ja pysyttele päävirrassa.

Reitillä on yksi pakollinen rantautuminen, Nurminiemen rannalla, noin 8 km lähdöstä. Mikäli et ilmoittaudu tänne on suorituksesi hylätty. Ennen Nurminiemeä on oikealle kaartuva mutka ja mutkassa on kaatumaisillaan oleva kuusi merkkinä tulevasta check-pointista.

Nopean rantautumisen jälkeen olet virran vietävänä maaliin asti. Joella on muutama haastava kohta missä täytyy osata lukea päävirtaa, koska joessa on pikku saaria ja jos valitset väärän puolen, saatat ajautua karille ja kantohommiin. Reitillä on yleensä paljon vettä, mutta kohtuullisen matalaa. Eväsuositus max 20-25 cm. Silläkin saattaa tulla parissa kohtaa pohjakosketus, varsinkin jos valitsee väärän puolen saaresta. 

Päivitetty reittiselostus olosuhteista ja vedenkorkeudesta tulee lähemmäs tapahtumaa Facebook Arctic SUP Week- sivustolle!

Villieläimet tarkkailevat Oulangan kansallispuiston vieraita, äläkä säikähdä jos näet karhun nököttävän joen varrella, saatat vain kärsiä nestevajeesta! Juo nestettä!

SÄÄNNÖT

Haluamme pitää Oulanka SUP Maraton  osallistumiskynnyksen matalana ja rentona. Muutamaa sääntöä joudut kuitenkin noudattamaan, että jokaisella osallistujalla on turvallinen olo. Tavoitteenahan on järjestää taas muutaman vuoden tauon jälkeen hauska ja hyvä tapahtuma ystävyyden joella. 

Pakolliset varusteet:
– kova/ilmatäytteinen SUP-lauta oman maun mukaan (ilmatäytteinen suositeltava)
– karkuremmi
– SUP mela
– puhelin täyteen ladatulla akulla ja vedeltä suojatussa pussukassa. Puhelimeen tallennettu numero SUP Maraton turvalautta/044-3070050 hätätilanteita varten.
– vähintään 1 ltr nestettä juomapullossa (varmista kiinnitys SUP lautaan) tai juomarepussa
– päähine
– merkinantopilli
– kuivapussi mikäli on paljon varusteita mukana -> kiinnitys lautaan.

Suositeltavat varusteet:
– pelastus/kelluntaliivi
– varaenergiaa

Vaatetus:
Ilman ja veden lämpötila on lämmin lähtökohtaisesti. Lähempänä ajankohtana tarkennamme vaate suosituksia.  Vaatetuksena voi hyvin olla sortsit ja t-paita. Märkätossut voivat antaa lisämukavuutta jos joutuu kahlaamaan. Kuivapussissa voi olla merinopaitaa ja tuulenpitävää takkia, oman maun mukaan.

Kilpailusäännöt:
– reitillä yksi pakollinen rantautuminen Nurmisaarenniemen hiekkarannalla. Mikäli et ilmoittaudu henkilökunnalle rannalla suorituksesi hylätään. Pientä purtavaa ja vettä/mehua tarjolla.
– osallistujat ovat velvollisia pysähtymään ja auttamaan hätätapauksessa muita suppaajia. Olemme yhtä perhettä ja toisen auttaminen on velvollisuus. Tämän huomioimatta jättäminen aiheuttaa suorituksen hylkäämisen. Ilmoita hädästä  SUP Maraton turvalautalle (044-3070050) ja äärimmäisessä hätätapauksessa soita ensisijaisesti hätänumeroon 112 ja sen jälkeen turvalautalle.
– mikäli et kykene jatkamaan suppailua, ota rennosti laudan päällä tai hakeudu lähimmälle rannalle, jätä suppilauta näkyvälle paikalle, ilmoita turvalautalle ja odota kunnes turvalautta tulee noutamaan sinut.
– noudatamme hyviä tapoja joella ja kunnioitamme kansallispuiston sääntöjä. Roskaaminen on ehdottomasti kiellettyä ja  suorituksesi hylätään mikäli, roska lentää.
– noudatamme reilun pelin henkeä kilpailussa ja suorituksesi hylätään jos kiilaat, kaadat tai aiheutat jonkun muun vaaratilanteen tai estät muulla tavoin toisen suorituksen.
– huolehdi omasta vakuutusturvasta

Muut säännöt:
– järjestäjän oikeudella voimme evätä oikeuden osallistua kilpailuun mikäli, toteamme että henkilö ei ole kykeneväinen suoriutumaan turvallisesti pitkän matkan taipaleesta (esim. humala, sairaus, huonot käytöstavat).